Staande bloempot kopen 

Op zichzelf staande bloempotten vormen een prachtig object dat zowel binnen als buiten de woning dienst kan doen als een prachtige eye-catcher. Voor een dergelijke bloempot geldt uiteraard dat ze besteld kan worden in een groot aantal uiteenlopende materialen en vormen. Op dit vlak is het natuurlijk erg belangrijk om goed te kijken naar de plaats waar je jouw staande bloempotten neer gaat zetten. Ben je bijvoorbeeld van plan om ze op je terras of in je tuin te plaatsen? Kies dan bij voorkeur altijd voor een exemplaar gemaakt van een vorstbestendig materiaal. Zo hoef je ze tijdens de koudste maanden van het jaar niet binnen te halen.  

Resultaat 1–24 van de 46 resultaten wordt getoond

Emperor beige Ø37×60 cm

132,00

Partner Straight relic pink Ø35×65 cm

221,00

Emperor relic pink Ø45×75 cm

304,00

Partner Straight relic zwart Ø35×65 cm

221,00

Emperor ruw grijs geribbeld Ø39×90 cm

324,00

Circum rond Ø50×100 cm

346,00

Partner relic rust metal Ø55×105 cm

497,00

Partner Straight relic rust metal Ø46×85 cm

364,00

Coppa relic rust metal Ø58×83 cm

462,00

Coppa relic rust metal Ø50×68 cm

274,00

Emperor relic rust metal Ø57×95 cm

497,00

Emperor relic rust metal Ø45×75 cm

304,00

Partner relic pink Ø55×105 cm

497,00

Partner Straight relic pink Ø46×85 cm

364,00

Coppa relic pink Ø58×83 cm

462,00

Coppa relic pink Ø50×68 cm

274,00

Emperor relic pink Ø57×95 cm

497,00

Partner relic zwart Ø55×105 cm

497,00

Partner Straight relic zwart Ø46×85 cm

364,00

Coppa relic zwart Ø58×83 cm

462,00

Emperor relic zwart Ø57×95 cm

497,00

Emperor relic zwart Ø45×75 cm

304,00

Partner relic jade Ø55×105 cm

497,00

Partner Straight relic jade Ø46×85 cm

364,00

Staande bloempotten in verschillende vormen  

Bij het aankopen van een bloempot staand is het altijd mogelijk om een keuze te maken uit een niet onaanzienlijk aantal verschillende vormen. Wat deze vormen betreft kan je kiezen voor: 

 • Ronde exemplaren; 
 • Ovalen exemplaren; 
 • Vierkante exemplaren; 
 • Rechthoekige exemplaren; 

Beschik je slechts over een relatief beperkte hoeveelheid aan beschikbare ruimte? Dan kan het mogelijks de beste keuze zijn om bijvoorbeeld een vierkant exemplaar in een hoek neer te zetten. Zo hoef je helemaal geen grondoppervlakte te verliezen. De keuze voor een rond of ovalen exemplaar is dan weer vooral interessant voor mensen die houden van wat speelsere vormen. 

Over welke eigenschappen kan een staande bloempot beschikken? 

Niet alleen de vorm is een niet onbelangrijk aandachtspunt bij het aanschaffen van staande bloempotten. Wat verder namelijk ook te denken van het soort materiaal waaruit ze is vervaardigd? Ook wat dit betreft zijn er heel veel opties om een keuze uit te maken zoals: 

 • Fiberstone; 
 • Fiberclay; 
 • Sandstone; 
 • Ficonstone; 
 • PVC of kunststof; 

Ben je van plan om je staande bloempotten buiten op je terras of in je tuin te plaatsen en wil je ze tijdens de wintermaanden niet binnen moeten halen? Kies dan uiteraard altijd voor exemplaren die zijn gemaakt van een vorstbestendig materiaal.  

Op welke plaatsen kan je staande bloempotten neerzetten? 

Een staande bloempot kan zowel in je interieur als buiten uitstekend tot haar recht komen. We treffen ze dan ook niet alleen aan in bijvoorbeeld de woonkamer of op het terras, maar daarnaast kan je ze ook in je voor- of achtertuin plaatsen. Hou er wel rekening mee dat niet alle materialen waaruit staande bloempotten zijn vervaardigd vorstbestendig zijn. Bij het aankopen van een exemplaar voor buiten zal je hier zeker rekening mee willen houden.  

Hoe kan je een staande bloempot vullen? 

In een staande bloempot of een staande plantenpot wordt er vaak voor gekozen om gebruik te maken van grote of hoge bloemen of planten. Op deze manier blijkt het geheel immers nog meer tot haar recht te komen. Ga je een staande bloempot buiten plaatsen? Hou er dan wel rekening mee dat daar een grote bloem of plant in plaatsen ervoor kan zorgen dat ze vatbaarder wordt voor de wind. Bij voorkeur zet je ze dan ook neer op een (gedeeltelijk) beschutte plaats. Kies je voor het aanschaffen van een staande bloempot binnen? In dat geval hoef je hier uiteraard veel minder rekening mee te houden. Zorg er bij het vullen van je staande bloempot altijd voor dat je gebruik maakt van de juiste potgrond. Deze is immers afhankelijk van de bloem van je keuze.  

Staande bloempotten bestellen bij Plesanto 

Ben je op zoek naar een staande bloempot voor binnen? Of wil je toch eerder een mooi exemplaar voor buiten bestellen? Dit is allemaal perfect mogelijk hier bij Plesanto. Niet alleen zorgen wij voor een snelle levering van jouw aangekochte bloempot, bovendien kan je ook rekenen op onze geweldige garantievoorwaarden. Er is dus eigenlijk geen betere plaats om jouw gloednieuwe, staande bloempot te bestellen, in tegendeel!  

Veelgestelde vragen over staande bloempotten 

 • Wat is een staande bloempot?  

Staande bloempotten kunnen op zichzelf staan en kunnen zijn gemaakt uit een groot aantal verschillende materialen. Ze zijn ook verkrijgbaar in verschillende formaten.  

 • Wat zijn de voordelen van een staande bloempot? 

Een staande bloempot kan je overal neerzetten waar sprake is van een stabiele ondergrond. Zo zet je ze binnen op een tafeltje, maar ook buiten op je terras. Verder zijn staande bloempotten ook verkrijgbaar in zeer veel uiteenlopende vormen en materialen. 

 • Heeft een staande bloempot ook nadelen? 

Er zijn geen echte nadelen toe te schrijven aan staande bloempotten. 

 • Wordt de staande bloempot zoals op de foto geleverd? 

Absoluut!  

 • Welk onderhoud vereist een staande bloempot? 

Hiervoor moet goed worden gekeken naar het soort materiaal waaruit de staande bloempot van jouw keuze is vervaardigd. Hou er op dit vlak rekening mee dat het ene materiaal heel wat onderhoudsvriendelijker kan zijn dan het ander.  

 • In welke afmetingen zijn de staande bloempotten leverbaar? 

Staande bloempotten zijn leverbaar in tal van verschillende formaten. Zowel kleine als grote formaten behoren tot de mogelijkheden. Heb je behoeften aan maatwerk? Dan kan je ook daarvoor altijd contact met ons opnemen.