Bewezen: een plantenbak op kantoor brengt werkgeluk

Maak jouw werknemers blij met plantenbakken op kantoor. Het is door de wetenschap bewezen dat plantenbakken op kantoor bijdragen aan meer werkgeluk en plezier. De Universiteit van Utrecht* heeft onderzocht dat planten op kantoor de luchtkwaliteit significant verbeteren. En het ziekteverzuim na het gebruik van meer planten op kantoor daalt. Ook uit andere onderzoeken blijkt dat mensen met planten op kantoor tevredener zijn **(Moya, 2019).

Resultaat 1–24 van de 186 resultaten wordt getoond

Carrez langwerpig 90x25x80 cm

323,00391,00

Carrez met wielen 50x50x50 cm

315,00381,00

Carrez met wielen 60x60x60 cm

393,00475,00

Carrez met wielen 120x50x60 cm

537,00649,00

Carrez langwerpig 150x40x80 cm

573,00694,00

Malaga Rhombus 60x60x60,8 cm

591,00

Carrez 150x40x43,5 cm

605,00

Carrez met wielen 200x50x60 cm

746,00902,00

Carrez langwerpig 80x40x80 cm

353,00428,00

Carrez langwerpig 100x40x80 cm

416,00504,00

Conic Ø63×52 cm

222,00268,00

Tap 70x70x98,9 cm

911,00

Carrez 60x60x57,4 cm

492,00

Carrez 40x40x40 cm

280,00564,00

Canna Hoogglans wit Ø70×112 cm

668,00809,00

Carrez zuil 50x50x100 cm

408,00493,00

Carrez langwerpig 60x40x40 cm

169,00204,00

Partner Straight relic pink Ø35×65 cm

221,00

Emperor relic pink Ø45×75 cm

304,00

Partner Straight relic zwart Ø35×65 cm

221,00

Bowl relic jade Ø40×24 cm

98,00

Coppa relic jade Ø50×68 cm

274,00

Partner beige geruwd Ø30×70 cm

190,00

Couple grijs Ø80×80 cm

466,00

Verrijdbare plantenbakken voor een goede akoestiek

Met hoge plantenbakken kan jij een verrijdbare afscheiding maken tussen de werkplekken. Dat geeft mensen rust en privacy. Zo creëer jij in een handomdraai een kantoortuin waar mensen graag werken en productief zijn. Ook in kleine kantoorruimtes zijn verrijdbare plantenbakken ideaal. Je interieur is flexibel in te richten. Met een goede akoestiek voor overleggen en calls. Zelfs in open kantoren waar meerdere mensen in dezelfde ruimte aan het werk zijn.

6 voordelen van planten op kantoor

Het is al genoemd. Planten hebben een positief effect op kantoormedewerkers. De Universiteit van Utrecht heeft het volgende voordelen op een rijtje gezet:

 1. Planten verbeteren de luchtvochtigheid tot 17%
 2. Door planten op kantoor is de temperatuur aangenamer.
 3. Mensen beoordelen de kantoorwerkplek aantrekkelijker.
 4. Er wordt minder gepiekerd buiten werktijd door mensen die op een groen kantoor werken.
 5. Medewerkers zijn tevredener over hun eigen functioneren.
 6. Gemiddeld 1,6 ziektedag minder per medewerker per jaar.

Dat is nog eens effectief besparen op arbeidskosten.

Kies de juiste plantenbak voor jouw kantoor

Goed, dat jij planten op kantoor nodig hebt, moge duidelijk zijn. Nu begint de zoektocht naar een goede en fijne plantenbak voor op kantoor. Een plantenbak maakt verschil in de uitstraling van het kantoor. Wil jij een strakke en moderne uitstraling? Of liever rustiek en natuurlijk? Wij helpen jou met kiezen.

Plantenbakken voor moderne kantoorruimtes kopen

Een modern kantoor kenmerkt zich aan ruimtelijke figuren. Ook de hotelstijl, modern design of minimalistische interieurstijlen houden van veel overzicht, design en rust. In deze kantoren wil je liever grote plantenbakken van bijvoorbeeld polyester of aluminium. Beide materialen zijn strak en chique. Waarbij aluminium meer een industriële uitstraling heeft. Dit past mooi bij kantoorruimtes waarbij gebruik is gemaakt van natuurlijke materialen. Zoals leren bekleding, stalen kozijnen of natuursteen.

Mooie grote plantenbakken passen goed in dit interieur. Heb jij ook al overwogen om een boompje erin te zetten? Bomen als de goudpalm, Ficus, vingersboom, stokpalm, drakenboom, olifantspoot en Yucca zijn populair op kantoor.

Kantoorinrichting 2.0: de huiskamer  

Een rustiek kantoor is een opkomende trend. Steeds meer flexwerkkantoren, vergaderlocaties en moderne bedrijven kiezen voor deze informele interieurstijl. De creatieve & speelse, urban jungle, en industriële inrichtingen zijn veelzijdig. De nadruk ligt erop dat het voelt alsof je thuis bent. Met een gezellige inrichting zorg je voor een warm en behaaglijk gevoel. Wil je een stoerdere uitstraling? Dan past een plantenbak van stoer polymeerbeton heel goed. Ga jij voor een warmere sfeer, kies dan voor plantenbakken van hardhout.

Breng de Jungle naar kantoor
Qua vorm en formaat plantenbak kan je echt alle kanten op. De urban jungle spreekt voor zich: hoe meer groen, hoe beter. Industriële kantoorruimtes zijn vaak vrij minimalistisch ingericht met grotere plantenbakken.

Unieke kantoorplantenbak op maat
Wil jij een kantoorplantenbak op maat? Dat is mogelijk. Sommige plantenbakken uit het assortiment zijn op maat leverbaar. En met ons huismerk Exclusant kunnen wij unieke zelfontworpen plantenbakken leveren.

[Maak een afspraak] om de mogelijkheden van Exclusant te bespreken

Welke vormen plantenbakken zijn er?

Doorgaans zijn de volgende vormen beschikbaar:

 • Rechthoekig
 • Ovaal
 • Rond
 • Vierkant

Kantoor plantenbakken; hier moet je op letten

Op kantoor wil jij: weinig verzorging, veel groen en een lange levensduur van de planten. Kies voor planten die op hydrocultuur zijn opgekweekt. Deze planten staan met de wortels in het water. Hierdoor zijn de wortels beter bestand tegen vocht in de grond. Dat zorgt ervoor dat jij eens in de 3 á 4 weken een flinke scheut water kan geven, waar de planten een poosje mee vooruit kunnen zonder dat ze ‘verdrinken’.

Let op: de plantenbakken moeten besteld worden zonder afwateringsgaten. Misschien vanzelfsprekend, maar sommige plantenbakken worden standaard geleverd met afwateringsgaten. Selecteer daarom de juiste optie bij het bestellen.

Wat zijn de doelen van plantenbakken op kantoor?

Een plantenbak op kantoor kan meerdere functies hebben. Wij hebben er een aantal op een rijtje gezet:

 • Akoestiek verbeteren
 • Privacy op werkplekken creëren
 • Meer kleur op kantoor

Kies planten die bij jou passen

Onderhoudsvriendelijke planten zijn bijvoorbeeld: de vrouwentong, Kentia palm, Cactussen, Yucca, Aglaonema en de drakenbloedbloem. Voorbeelden van luchtzuiverende planten zijn: de Aloë Vera, lepelplant, vrouwentong, Scindapsus, Fiscus, goudpalm, Aglaonema en varens. Wil jij planten die meer geluid absorberen? Kies dan voor planten met grote bladen zoals de gatenplant, paradijsvogelbloem of Philodendron.

Plantenbakken goed vullen

Wij begrijpen dat het makkelijker is om plantenbakken gevuld en wel geleverd te krijgen. Dit is mogelijk. Bespreek met ons de opties.

Neem hier contact met ons op.

Plaatsing en garantie

De plantenbakken worden binnen 3 dagen na bestelling bij jou thuis afgeleverd. Op de meeste plantenbakken zit 5 jaar (aflopende) garantie. De plantenbakken zijn standaard voorzien van afwateringsgaten. Eenmaal gevuld, kan je de bakken niet meer verplaatsen mits ze zijn voorzien van wielen of inzetbak.

Jouw plantenbak voor op kantoor bestellen?

We hopen dat je al een heel eind op weg bent met het uitzoeken van jouw ideale plantenbak. Natuurlijk hebben wij nog aanvullende services om jouw tuin om te toveren tot een waar paradijsje. Zoals onze uitgebreide showroom (boek meteen een afspraak) en de mogelijkheid om in 3D je tuin virtueel te herinrichten.

Aanvullende eigenschappen van plantenbakken voor kantoor

Op veel plantenbakken kan je accessoires kiezen, zoals:

 • Overlooppijpje
 • Zwenkwielen
 • Maatwerk

Veel gestelde vragen

Wat is een plantenbak voor kantoor?

Plantenbakken op kantoor zijn grotere plantenbakken, die multifunctioneel zijn. Ze zijn voorzien van extra opties zoals wielen. Om te dienen als verrijdbare afscheiding. Vaak zijn deze plantenbakken vrij groot omdat ze in grote ruimtes staan. En voorzien van een planten die onderhoudsarm en luchtzuiverend zijn.

Wat zijn de voordelen van een plantenbak voor kantoor?

De voordelen zijn bijzonder groot. Denk aan minder ziekteverzuim door minder stress bij de werknemers. Of een betere luchtkwaliteit en luchtvochtigheid. Vergeet vooral de akoestische demping van planten op kantoor niet.

Heeft een plantenbak kantoor ook nadelen?

Afhankelijk hoe de plantenbak gevuld is, moet je planten wel onderhouden. Zo moet je snelgroeiende planten verpotten. Ze afstoffen, water geven. Eventueel bijsnoeien. En soms even keren zodat ze niet naar 1 (lichte) kant toegroeien.

Wordt de plantenbak zoals op de foto geleverd?

Ja, de plantenbakken zien eruit zoals op de foto. Wil je liever wat modellen in de showroom zien?

Welk onderhoud vereist een plantenbak?

Maandelijks moeten de planten van voldoende vocht en plantenvoeding voorzien worden, mits je planten hebt die op hydrocultuur gekweekt zijn. Andere planten hebben vaker onderhoud nodig. Elk kwartaal adviseren wij om planten stofvrij te maken, ze eventueel te draaien en bij te snoeien waar nodig.

In welke afmetingen zijn de plantenbakken leverbaar?

De plantenbakken zijn in diverse maten te krijgen, zoals vermeldt bij de producten. Ook kunnen wij plantenbakken op maat leveren.

Wat is een goed alternatief voor een kantoor plantenbak?

Het beste alternatief voor planten op kantoor is buiten werken in een natuurlijke omgeving 😉. Dit werkt stres verlagend, zorgt voor een goede atmosfeer en mensen voelen zich prettig in deze omgeving. Let wel op dat je voldoende overkapping hebt tijdens regenbuien.

Leuke weetjes over kantoorplanten
Naast de Universiteit van Utrecht schrijft de wetenschap relatief veel over de stress reducerende effecten van planten. Zo zou de Aloë Vera plant depressie verminderen bij muizen en het geheugen ondersteunen. Lavendel maakt mensen ontspannener en positiever. De Vrouwentong zou volgens de NASA meer dan 107 gifstoffen uit de lucht filteren. En de geur van Jasmijn is volgens onderzoek net zo kalmerend als valium. En last but nog least: planten op kantoor zorgen voor een akoestische demping.