Wil jij een plantenbak van cortenstaal kopen?

Dan helpen wij jou graag op weg. Er zijn namelijk een aantal belangrijke dingen waar je rekening mee moet houden. Ken jij alle voor- en nadelen van cortenstaal al. Maar wil jij weten of cortenstaal bij jou in de tuin of op het terras past? Dan kunnen wij een 3D tekening voor jou maken. Zo weet jij meteen of het plaatje dat jij voor ogen hebt, klopt.

Resultaat 1–24 van de 256 resultaten wordt getoond

Carrez vierkant 50x50x50 cm

155,00

Carrez met wielen 60x60x60 cm

276,00

Carrez zonder bodem 200x100x40 cm

326,00

Carrez met wielen 70x70x70 cm

332,00

Carrez vierkant 40x40x40 cm

121,00

Carrez zonder bodem 100x100x40 cm

242,00

Carrez langwerpig 120x50x50 cm

263,00

Carrez langwerpig 200x50x50 cm

370,00

Carrez met wielen 120x50x60 cm

412,00

Carrez langwerpig 80x40x40 cm

159,00

Carrez langwerpig 100x40x40 cm

177,00

Carrez langwerpig 150x40x80 cm

372,00

Cirum zonder bodem Ø120×40 cm

459,00

Carrez zuil 50x50x80 cm

199,00

Carrez met wielen 50x50x50 cm

226,00

Carrez met wielen 150x50x60 cm

473,00

Carrez zuil 50x50x100 cm

229,00

Carrez vierkant 70x70x70 cm

241,00

Carrez langwerpig 120x40x40 cm

207,00

Carrez langwerpig 120x40x80 cm

329,00

Carrez langwerpig 120x50x60 cm

292,00

Cirum Ø80×60 cm

395,00

Carrez met wielen 100x100x80 cm

588,00

Carrez met wielen 150x50x50 cm

423,00

In welke tuin past cortenstaal?

Gelukkig is cortenstaal niet vies van wat verschillende stijlen. We hebben een rijtje gemaakt van verschillende type tuinen, waar je cortenstaal vaak terugziet:

 • De landelijke tuin (ook wel een boerderijtuin)
 • Mediterrane tuin (bohémien stijl)
 • Stadstuin/ industriële tuin
 • Cottage tuin
 • Natuurlijke tuin
 • Monumentale tuin
 • Milieubewuste tuinen

Alleen voor kindvriendelijke tuinen raden wij zorgvuldig om te gaan met cortenstaal. Omdat de eerste roestplekken kunnen afgeven.

Bloembak van cortenstaal: alle vormen- en maten

Weet jij al welke maat en vorm je gaat kiezen? Elke vorm heeft zo zijn eigen charmes. Je kan meegaan in de huidige vormen en lijnen van jouw tuin of terras. Of juist een tegenovergestelde vorm kiezen. Zo krijg jij meer contrast in jouw tuin dat zorgt voor een afwisselend geheel.

Over het algemeen geldt: hoe meer plantenbakken jij neerzet, hoe spontaner de uitstraling van jouw tuin of terras wordt. Wil jij juist rust en ruimte creëren door eenvoud?  Kies dan voor grote plantenbakken.

Een (cortenstaal) plantenbak met- of zonder bodem?

Als jij een plantenbak zonder bodem koopt, maak je een plantenborder. Plantenborders zijn ideaal voor bollen, eenjarige planten en vaste planten. Wil jij het hele jaar door een groene tuin? Dan kan je dat op twee manieren doen:

 1. Je poot bloembollen. Deze zijn vaak tegen het begin van de zomer uitgebloeid. Hierna kan je eenjarige planten poten.
 2. Je poot vaste planten met afwisselende bloeiperiodes. Let er wel op dat ze winterhard zijn.

Laat losse planten (of groepjes planten) herhaaldelijk terug komen in een border. Zo heb jij binnen no-time een patroon van verschillende kleuren.

De roesteigenschappen van een plantenbak van cortenstaal

Cortenstaal is een beetje apart. In die zin dat roest normaal gesproken het staal zwakker maakt. Het roestproces bij cortenstaal daarentegen blijft altijd zeer sterk. Dat maakt corenstaal een duurzaam materiaal. Omdat het lang meegaat. Heb jij net een plantenbak van cortenstaal aangeschaft? Dan ziet deze er identiek uit aan een plantenbak van ‘gewoon staal’. De mooie roest laag komt er pas na 2 á 3 jaar op te zitten. Zie onderstaand een impressie van het roestproces.

Aanvullende eigenschappen van plantenbakken van cortenstaal

Wil je echt van alle gemakken voorzien zijn? Bestel dan jouw plantenbak inclusief de volgende opties:

 • Vulpijp (die zorgt ervoor dat het water sneller op de bodem van de pot is)
 • Ingelaste overlooppijp
 • Wielen (vraag naar de mogelijkheden)
 • BIO roestversneller
 • Stamverankeringsogen

Wil je jouw plantenbak van cortenstaal nog iets extra’s geven?
Denk dan aan de volgende opties:

 • Maatwerk
 • Open bodem
 • Waterdicht

Bestel een plantenbak van cortenstaal op maat

Geef jouw gewenste maten aan ons door. Dit kan telefonisch of per e-mail of WhatsApp.

Klik hier om naar de contactpagina te gaan.

Cortenstaal: de trend anno nu
Cortenstaal als plantenbak, verlichting of sierpanelen. Het is de trend anno 2023. Logisch dat jij overweegt om cortenstaal in jouw tuin te gebruiken. Wat maakt dit materiaal zo interessant voor jouw tuin?

Cortenstaal is sterk en onderhoudsarm

Cortenstaal is gemaakt van ijzer. Aan het ijzer is koper, fosfor, silicium, nikkel en chroom toegevoegd. Dit zorgt ervoor dat het kan verroesten, zonder dat het materiaal vergaat. Dat is toch mooi? Het scheelt een berg schilderwerk en blijft toch netjes. Het materiaal wordt veel gebruikt in de architectuur. Bijvoorbeeld voor grote bruggen- en booreilanden.

Cortenstaal is ontzettend veelzijdig
Je kan cortenstaal echt bijna in elke tuin gebruiken. Combineer cortenstaal met een mooie olijf- of fruitboom voor een landelijke uitstraling. Wil jij een modernere uitstraling? Gebruik cortenstaal dan als mooie plantenborder voor strakke scheidingen tussen bijvoorbeeld bloemen- en gras. Heb jij een vrij eentonige uitstraling van jouw tuin? Omdat je veel dezelfde kleuren gebruikt? Dan geeft cortenstaal een mooi contrast. Het ‘breekt’ als het ware het totaalplaatje.

Een plantenbak van cortenstaal goed vullen

Dit is best een belangrijk aandachtspunt dat we moeten benoemen. Heb jij een plantenbak van cortenstaal? Of wil je hem aanschaffen en ga je hem zelf vullen? (Wij leveren ook compleet vulde plantenbakken).

Begin dan met een laag kiezels. Een laag van 10 cm is voldoende. Daaroverheen leg je een vocht doorlatend worteldoek. Langs de wand maak je een rand van minimaal 10 cm hoog. Hier bovenop vul je de pot aan met goede potgrond. Let er wel op, dat je deze lichtjes aandrukt. Houd onder de rand van de plantenbak 5 tot 10 cm ruimte over. Dan zit je altijd goed!

Exclusieve plantenbakken van cortenstaal op maat

Wil jij echt iets aparts? Laat jou dan adviseren door ons voor een eigen design plantenbak. Met ons eigen merk Exclusant bieden wij echt iets nieuws in de bloembakkenwereld.

Plaatsing en garantie

De plantenbakken worden binnen 3 dagen na bestelling bij jou thuis afgeleverd. Op de meeste plantenbakken zit 5 jaar (aflopende) garantie. De plantenbakken zijn standaard voorzien van afwateringsgaten. Eenmaal gevuld, kan je de bakken niet meer verplaatsen mits ze zijn voorzien van wielen of inzetbak.

Jouw plantenbak van cortenstaal bestellen?

We hopen dat je al een heel eind op weg bent met het uitzoeken van jouw ideale plantenbak. Natuurlijk hebben wij nog aanvullende services om jouw tuin om te toveren tot een waar paradijsje. Zoals onze uitgebreide showroom (boek meteen een afspraak) en de mogelijkheid om in 3D je tuin virtueel te herinrichten.

Veelgestelde vragen roestige bloembakken

Wat is een cortenstaal plantenbak?
Plantenbakken van cortenstaal zijn bakken die gemaakt zijn van cortenstaal.

Wat zijn de voordelen van een plantenbak van cortenstaal?
Het materiaal is bijzonder sterk en gaat daardoor lang mee. Het geeft een moderne- en warme uitstraling aan je tuin of terras.

Heeft een roest plantenbak ook nadelen?
Mensen die binnen een straal van 2 kilometer van de kust afwonen, raden wij af om cortenstaal te kopen. Het roesproces duurt minstens twee jaar (zonder bio-roestversneller). En de eerste roest kan afgeven. Ook moet een plantenbak van cortenstaal anders gevuld worden: met kiezelstenen i.p.v. hydrokorrels.

Wordt de plantenbak zoals op de foto geleverd?
De plantenbak wordt nieuw aangeleverd waardoor het roestproces nog moet beginnen. Dat betekend dat de plantenbak zwart geleverd wordt. Dit roestproces is te versnellen door een roestversneller te gebruiken. Deze kan je mee bestellen bij je bestelling in onze webshop.

Welk onderhoud vereist een plantenbak van cortenstaal?
In feite heeft een plantenbak van cortenstaal geen onderhoud nodig. Je moet hem alleen zo af- en toe een keer schoonspuiten.

Wat is een goed alternatief voor een roestige plantenbak?
Wil je een rustieke en natuurlijke uitstraling? Dan zou een plantenbak van hout of polyester een goed alternatief kunnen zijn.