Keramische bloempotten kopen 

Keramische bloempotten worden in de praktijk vaak bestempeld als de absolute klassiekers onder de bloempotten… en dat is niet zonder reden. Voor een keramiek bloempot geldt onder meer dat ze bestaat uit een poreus materiaal. Dat heeft als belangrijk voordeel dat er altijd sprake is van een optimale drainage en vochtregulatie voor elke plant of bloem die erin wordt geplaatst. Daarnaast is het eveneens zo dat een keramische bloempot verkrijgbaar is in een groot aantal verschillende stijlen en vormen. Dit zorgt ervoor dat ze werkelijk iedereen aan weet te spreken. Ben jij ook benieuwd om het aanbod met keramische bloempotten op de markt te gaan ontdekken? Neem dan alvast zeker even een kijkje in het aanbod hier bij Plesanto!  

Resultaat 1–24 van de 135 resultaten wordt getoond

Moda Blauw Ø43×74 cm

184,00

Ryan Goud Ø31×68 cm

128,00

Marly Geel Ø36×63 cm

160,00

Emperor goud Ø43×43 cm

164,00

Lindy Geel Ø45×38 cm

128,00

Cylinder Groen Ø40×40 cm

129,00

Cylinder Groen Ø50×50 cm

204,00

Cylinder Blauw Ø30×30 cm

82,00

Marly Goud Ø41×38 cm

138,00

Mystic Blauw Ø32×30 cm

82,00

Partner Straight relic rust metal Ø46×85 cm

374,00

Partner Straight relic pink Ø35×65 cm

231,00

Emperor relic pink Ø45×75 cm

314,00

Partner Straight relic zwart Ø35×65 cm

231,00

Bowl relic jade Ø52×29 cm

149,00

Bowl relic jade Ø40×24 cm

108,00

Coppa relic jade Ø50×68 cm

284,00

Emperor goud Ø64×80 cm

797,00

Ashley Geel Ø80×71 cm

739,00

Ashley Rood Ø80×71 cm

872,00

Lindy Groen Ø28×50 cm

92,00

Carmen Oranje Ø37×32 cm

104,00

Carmen Blauw Ø37×32 cm

104,00

Amora Blauw Ø23×45 cm

72,00

Keramische bloempotten in verschillende vormen  

Een keramiek bloempot kan worden aangekocht in tal van verschillende vormen. Zo kan je in ons aanbod ronde exemplaren terugvinden, maar behoren ook ovalen uitvoeringen tot de mogelijkheden. Ben je op zoek naar een plaats besparende bloempot van keramiek? In dat geval kan je ook kiezen voor een vierkant of voor een rechthoekig exemplaar.  

Wat zijn de eigenschappen van een keramiek bloempot? 

Keramische bloempotten staan onder meer bekend om de uitstekende drainage en vochtregulatie die ze weten te realiseren. Daarnaast zal vastgesteld kunnen worden dat deze bloempotten ook verkrijgbaar zijn in ontzettend veel verschillende uitvoeringen en kleuren. Enkele van de kleuren waar je een keuze tussen kan maken zijn onder meer de volgende: 

 • Antraciet; 
 • Blauw; 
 • Bruin; 
 • Geel; 
 • Goud; 
 • Groen; 
 • Oranje; 

Ongeacht de voorkeur waarover je beschikt voor wat de uitstraling van jouw keramische bloempot betreft, het behoort dus doorgaans allemaal tot de mogelijkheden.  

Waar een bloempot van keramiek plaatsen? 

Een keramische bloempot of een keramische plantenpot kan overal tot haar recht komen. Dit betekent dat je ze niet alleen in je interieur kan integreren, maar ook buiten kan plaatsen. Zowel je terras als de voor- of achtertuin vormen geschikte locaties. Je dient er wel rekening mee te houden dat voor keramische bloempotten geldt dat ze niet vorstbestendig zijn. Dit zorgt ervoor dat je er goed aan doet om ze tijdens de wintermaanden even binnen te halen.  

Hoe een keramische bloempot vullen? 

Heb je één of meerdere keramische bloempotten gekocht en wil je deze graag vullen met iets moois? Dan zal je er rekening mee willen houden dat je altijd eerst moet bepalen welke bloemen je er precies in wil stoppen. De potgrond waar gebruik van moet worden gemaakt is immers afhankelijk van het soort bloem die je erin gaat plaatsen.  

Hou er bovendien ook rekening mee dat je bij het aankopen van een keramiek bloempot voor buiten je deze tijdens de (strenge) winter ergens binnen zal moeten plaatsen. De bloemen die je kiest moeten dus ook binnen goed tot hun recht kunnen komen.  

Keramische bloempotten bestellen bij Plesanto 

Wil je graag een keramiek bloempot voor buiten of net voor binnen bestellen? In allebei deze gevallen ben je hier bij Plesanto aan het juiste adres. Wij laten onze klanten niet alleen een keuze maken uit een zeer uitgebreid assortiment, bovendien haal je jouw keramische bloempot bij ons ook altijd in huis tegen de meest interessante voorwaarden. Ben je op zoek naar een keramische bloempot die op maat van jouw wensen kan worden gemaakt? Ook in dat geval kunnen wij jou hier zeker en vast mee verder helpen.  

Veelgestelde vragen over keramische bloempotten 

 • Wat is een keramische bloempot? 

Een keramische bloempot is een exemplaar welke is gemaakt van keramiek.  

 • Wat zijn de voordelen van een keramische bloempot? 

Keramische bloempotten staan bekend om de poreuze eigenschappen waarover ze beschikken. Dit zorgt ervoor dat je kan rekenen op een optimale drainage evenals vochtregulatie. Ook zijn deze bloempotten verkrijgbaar in vele verschillende stijlen. 

 • Heeft een keramische bloempot ook nadelen? 

Het belangrijkste nadeel is terug te vinden in het feit dat ze niet vorstbestendig is. Tijdens de meest strenge winterdagen moet ze dan ook zeker binnen worden geplaatst.  

 • Wordt de keramische bloempot geleverd zoals op de foto? 

Absoluut! 

 • Welk onderhoud vereist een keramiek bloempot? 

Keramiek staat erom bekend weinig onderhoud nodig te hebben. Het volstaat dan ook om de keramiek bloempot gewoon schoon te maken met een vochtige doek en een mild reinigingsmiddel. 

 • In welke afmetingen zijn keramische bloempotten leverbaar? 

Een keramiek bloempot kan bij ons worden besteld in verschillende afmetingen. Enkele mogelijkheden waar je een keuze tussen kan maken zijn dan ook: 

 • 30 x 30 centimeter; 
 • 36 x 63 centimeter; 
 • 40 x 40 centimeter; 
 • 41 x 38 centimeter; 
 • 43 x 43 centimeter; 
 • 50 x 68 centimeter; 

Heb je behoeften aan een ander formaat? Neem dan zeker contact met ons op om de eventuele maatwerkmogelijkheden te bespreken.  

 • Wat is een goed alternatief voor een keramische bloempot voor buiten? 

Indien je graag je bloempot het hele jaar door buiten wil kunnen laten staan kan de keuze voor een betonnen bloempot mogelijks interessanter zijn.