Metalen bloempot kopen 

De keuze voor een metalen bloempot zorgt ervoor dat je kan rekenen op een aantal zeer interessante voordelen. Voor metaal geldt bijvoorbeeld dat ze ontzettend duurzaam is evenals goed opgewassen tegen de weersinvloeden. Dit betekent dat je een bloempot van metaal zowel binnen als buiten kan gebruiken. Metaal staat er verder ook om bekend niet-poreus te zijn. Dit resulteert in een prima drainage die helpt een optimale leefomgeving voor je bloemen en planten te creëren. Ben jij bovendien ook wel te vinden voor het strakke design waar metalen bloempotten over beschikken? Dan is het aankopen van zo’n exemplaar zeker een aanrader.  

Toont alle 15 resultaten

Onyx rond Ø58×33,5 cm

418,00

Onyx rond Ø78×43,15 cm

609,00

Onyx rond Ø98×53 cm

807,00

Circum met poten rond Ø80×80 cm

840,00

Circum met poten rond Ø60×80 cm

710,00

Circum rond Ø50×50 cm

264,00

Circum rond Ø50×100 cm

346,00

Circum met poten rond Ø80×80 cm

1.287,001.571,00

Circum met poten rond Ø60×80 cm

1.046,001.330,00

Circum rond Ø50×50 cm

465,00749,00

Circum rond Ø50×80 cm

602,00886,00

Circum rond Ø50×100 cm

693,00977,00

Circum zonder bodem rond Ø80×60 cm

763,001.047,00

Circum zonder bodem rond Ø80×40 cm

587,00871,00

Tube rond Ø100×95 cm

840,00

Metalen bloempotten, leverbaar in verschillende vormen 

Het aankopen van een metalen bloempot kan gebeuren in tal van verschillende vormen. De ronde en ovalen vormen zijn door de jaren heen steevast populairder geworden. Dit gezegd hebbende verkiezen veel mensen nog altijd eerder een vierkante of rechthoekige metalen bloempot. Dat is vooral het gevolg van het feit dat er daarbij geen ruimte verloren gaat. De afgeronde vorm waar ronde en ovalen exemplaren over beschikken werkt plaatsverlies wel enigszins in de hand. Dit maakt ze minder geschikt voor in kleine ruimtes.  

Metalen bloempot eigenschappen  

Een metalen bloempot staat erom bekend enkele zeer interessante eigenschappen of voordelen met zich mee te brengen. Zo beschikt ze over een strakke en neutrale uitstraling en is ze ongelofelijk duurzaam. Er is ook wel een niet onbelangrijk nadeel aan verbonden. Blijft jouw metalen bloempot te lang in de volle zon staan? Dan kan ze immers erg heet worden.  

Waar kan je een metalen bloempot plaatsen? 

De kwaliteit van een metaal bloempot zorgt ervoor dat je ze eigenlijk eender waar kan plaatsen. Dit betekent dat je ze niet alleen prachtig binnen in je interieur kan integreren, maar zeker ook buiten. Dit kan op je balkon zijn, maar voor grotere exemplaren geldt dat ze ook prachtig staan op je terras of verspreid over je tuin. Hou er alleen wel rekening mee dat metaal opwarmt in de zon. Dit kan ervoor zorgen dat de wortels van je bloemen of planten beschadigd kunnen raken. Ze op een plaats neerzetten met (half)schaduw kan de risico’s uiteraard reeds behoorlijk inperken.  

Hoe een metaal bloempot vullen? 

Ongeacht de bloemen of plantjes die je in jouw metalen bloempot gaat planten wordt het altijd aangeraden om te werken met verschillende lagen. Controleer altijd of er een gat in de bodem van je bloempot zit zodat het (overtollige) water de pot kan verlaten. Leg een worteldoekje voor de opening en leg wat hydrokorrels in de pot. Vervolgens kan je daar boven op de potgrond aanbrengen. Let op, het exacte type potgrond waar je behoeften aan hebt kan (sterk) afhankelijk zijn van de bloemen die je gaat planten. Hou daar zeker rekening mee.  

Bestel ook jouw metalen bloempot bij Plesanto! 

Ben je op zoek naar een mooie, strakke, modern ogende en vooral ongelofelijk kwalitatieve bloempot? Dan kan de keuze voor één van de metalen bloempotten uit ons aanbod al snel zijn gemaakt. Jouw metalen bloempot voor buiten en binnen koop je bij ons immers altijd tegen de interessantste voorwaarden. Zo ben je bijvoorbeeld altijd verzekerd van een prima garantie. 

Veelgestelde vragen over metalen bloempotten 

  • Wat zijn de voordelen van een metalen bloempot? 

Een metalen bloempot ziet er strak en modern uit. Bovendien is het zo dat een bloempot van metaal ook beschikt over een uitstekende kwaliteit en dito levensduur.  

  • Heeft een metalen bloempot ook nadelen

Het belangrijkste nadeel van een metalen bloempot heeft te maken met het feit dat ze erg warm kan worden wanneer ze (lang) in de zon staat. Bovendien geldt voor bepaalde exemplaren dat ze ook kunnen gaan roesten.  

 

  • Wordt de metalen bloempot zoals op de foto geleverd? 

Uiteraard! 

  • Welk onderhoud vereist een metalen bloempot? 

In principe vereisen metalen bloempotten geen echt onderhoud. Wel kan het aangeraden zijn om ze regelmatig even schoon te maken met een vochtige doek.  

  • In welke afmetingen zijn metalen bloempotten leverbaar? 

Of je nu een metalen bloempot met groot formaat of eerder met beperkte afmetingen wenst aan te kopen, het kan allemaal. Staat het door jou gewenste formaat onverhoopt niet bij de mogelijkheden in ons assortiment? Neem dan zeker even contact met ons op om de eventuele maatwerkmogelijkheden te bespreken.