Ervaar het gemak van een plantenbak

Plantenbakken, je zou bijna kunnen stellen dat ze de uitvinding van de eeuw zijn. Je creëert namelijk op een snelle, makkelijke en slimme manier meer sfeer. Meer groen, weinig onderhoud en in een handomdraai een groot verschil. Wie wil dat nu niet?

Waar begin je met kiezen?

Het aanbod in plantenbakken is relatief groot. Van groot tot klein, hout, beton of staal. Keuze in overvloed. Als jij extra hulp kan gebruiken, schakel je ons advies in. Wij kunnen voor jou een 3d tekening maken, waarin jij direct ziet hoe je met plantenbakken jouw tuin, balkon of terras sfeervoller maakt. Je mag ook bij ons langskomen in de showroom. Om de populairste plantenbakken te bekijken. Wil jij een compleet gevulde plantenbak aanschaffen? Ook dat is mogelijk!

Neem contact op voor de mogelijkheden

Resultaat 1–24 van de 1539 resultaten wordt getoond

Carrez vierkant 50x50x50 cm

155,00

Overlooppijpje

4,50

Jort grijs 80x30x40 cm

192,00

Carrez vierkant 80x80x40 cm

313,00379,00

Carrez vierkant 50x50x50 cm

202,00244,00

Carrez langwerpig 90x25x80 cm

323,00391,00

Carrez langwerpig 200x40x40 cm

424,00513,00

Carrez met wielen 60x60x60 cm

276,00

Cirum Ø100×60 cm

411,00497,00

Carrez langwerpig 230x50x40 cm

541,00654,00

Carrez met wielen 50x50x50 cm

315,00381,00

Carrez zuil 40x40x80 cm

262,00317,00

Carrez zonder bodem 200x100x40 cm

326,00

Carrez langwerpig 120x40x40 cm

207,00

Carrez langwerpig 120x50x60 cm

292,00

Carrez langwerpig 150x40x40 cm

331,00401,00

Carrez met wielen 70x70x70 cm

332,00

Carrez langwerpig 150x40x80 cm

372,00

Carrez langwerpig 200x50x50 cm

370,00

Carrez zuil 40x40x80 cm

170,00

Cirum Ø80×60 cm

311,00377,00

Carrez met wielen 60x60x60 cm

393,00475,00

Carrez met wielen 120x50x60 cm

537,00649,00

Carrez langwerpig 100x40x40 cm

177,00

In 6 stappen jouw ideale plantenbak

Op deze pagina vind je alvast de belangrijkste stappen richting jouw ideale plantenbak. Wij helpen jou graag op weg met deze 6 stappen:

Stap 1. Bepaal de sfeer die jij wil creëren

Welke uitstraling wil jij de ruimte geven? Door een lijstje te maken met wat jij belangrijk vindt maak jij alvast een preselectie voor jouw plantenbak. Schrijf voor jezelf op:

 • Hou jij van rust en ruimte of knus en gezellig?
 • Ga jij voor strak of voor speels?
 • Mag het onderhoud nodig hebben of geef jij voorkeur aan onderhoudsarme materialen?
 • Wil jij contrasterende vormen of/of kleuren toevoegen, of juist niet?

Rust, ruimte en veel groen

Vooral de moderne tuinen zijn te herkennen aan relatief veel overzicht, rust en ruimte. Wij hebben een selectie plantenbakken gemaakt die perfect passen in deze tuinen. Ook vind je hier onze tips en adviezen voor de modernere tuin. Over het algemeen geldt dat je een geheel wil vormen. Dus dezelfde maat en kleur plantenbakken.

Qua materiaal zien we een opkomende trend van cortenstaal in de modernere tuin. Ook in de landelijke tuinen met een moderne twist leent zich uitstekend voor cortenstaal. Daarnaast zien we polymeerbeton en hardhout veel in de landelijke/ moderne tuin.

Speels, gezellig en knus

Door veel af te wisselen met kleuren, vormen en materialen kan je al jouw creativiteit kwijt in het design van jouw tuin of terras. Diverse plantenbakken van verschillende maten, vormen en materialen geven al snel een speels effect. Waak er wel voor dat het niet te rommelig wordt. Dus probeer met een van de drie genoemde elementen te werken. Vorm, formaat of materiaal.

In de bohemian tuinen passen mooie witte polyester plantenbakken erg goed. Ben jij voor een landelijke en hele groene stijl? Dan kan een plantenbak van cortenstaal mooi contrasterend zijn en een bijzondere plant of boom extra laten opvallen. Wil jij meer eenheid en een samenhangend geheel in de groene tuin? Kies dan voor neutralere materialen zoals polymeerbeton of hout.

Weinig onderhoud of helemaal onderhoudsarm?

Plantenbakken hebben als voordeel dat ze relatief weinig onderhoud vergen. Polymeerbeton en verzinkt staal vragen het minste onderhoud. Polyester en cortenstaal zijn ook eenvoudig te onderhouden en moeten af en toe worden schoongemaakt. Hout is makkelijk te onderhouden, afhankelijk van jouw wensen. Wil je voorkomen dat het hout verweert en daardoor grijs wordt? Dan zal je het hout moeten behandelen.

Meer contrast in je tuin

Contrast in kleur, vorm of in hoogteverschillen, het zijn mogelijkheden om te voorkomen dat de tuin teveel één groot geheel wordt. Wanneer jij wat afwisseling kan gebruiken, kan jij met plantenbakken makkelijk het gewenste effect bereiken. Zoek een mooie kleur polyester plantenbak uit, deze zijn in meerdere kleuren te krijgen. Doorgaans zijn de plantenbakken (los van de natuurlijke materialen) wit, zwart of antraciet/ grijs.

Stap 2. Kies een kleur

De kleur van de plantenbak kan veel verschil maken voor de uitstraling van jouw tuin of terras. Wij hebben de drie meest populaire kleuren op een rij gezet. Wil jij echt iets anders? Overleg dan wat er mogelijk is.

Maak hier contact met de specialist.

Witte plantenbakken
Een witte plantenbak vind je vaak terug in moderne of mediterrane tuinen. Deze kleur combineert goed met natuurlijke kleuren, zoals bruin, groen en (natuursteen)grijs. Het geeft een luxe uitstraling omdat het een ‘rustige’ kleur is. Tegelijkertijd ‘breekt’ een witte plantenbak het totaalplaatje, wanneer dat het enige wit is wat terugkomt in de rest van de tuin. Omdat het contrast met andere kleuren hoog is.

Zwarte plantenbakken
De kleur zwart is hard, modern en kan chique ogen. Vooral in de tuinen met een industriële look komen zwarte plantenbakken mooi tot hun recht. Ook zie je plantenbakken vaak in de voortuin staan, wanneer het huis bijvoorbeeld ook zwarte kozijnen heeft. Op deze manier komen elementen uit het huis mooi terug in de tuin. Ook in hele strakke en moderne tuinen kunnen zwarte plantenbakken het plaatje compleet maken.

Grijze plantenbakken
De kleur grijs is neutraal en past daarom in verschillende tuinontwerpen. De kleur oogt wat natuurlijker en laat zich goed combineren met andere kleuren. Het contrast is minder hard in vergelijking met witte- en zwarte plantenbakken. Een grijze plantenbak is hierdoor makkelijk te combineren met verschillende ondergronden en achtergronden. Denk aan verschillende tegels als ondergrond. Een zwarte schutting of bakstenen van het huis als achtergrond. Een grijze plantenbak past bijna overal bij. De keuze is misschien minder gewaagd, toch kan een grijze plantenbak een mooie, stoere landelijke look creëren.

Verschillende vormen
Heb jij veel vierkante vlakken in de tuin en wil je graag wat afwisseling qua vorm? Denk dan aan ronde plantenborders of plantenbakken. Door met verschillende hoogtes te werken, kan jij eenvoudig meer diepte in je tuin creëren.  Ook kan een rond gesnoeid boompje mooier tot zijn recht komen in een vierkante plantenbak en vice versa. Op deze manier kan je op verschillende manieren variëren in vormen in jouw tuin of terras. Wat ervoor zorgt dat je tuin wat meer afwisseling krijgt.

Advies op maat nodig?

Het is mogelijk om een 3d tekening te laten maken, inclusief de plantenbakken die jij voor ogen hebt. Hierdoor kan jij het plaatje (visueel) compleet maken.

Maak hier een afspraak.

Stap 3. Hoe groot mag de plantenbak worden?

Het is een open deur, maar plantenbakken maar bepaal op voorhand hoeveel ruimte jij wil besteden aan de plantenbak. Mag het een grote eyecatcher zijn? Of wil jij een paar kleinere plantenbakken neerzetten? De grootte van de plantenbak wordt ook mede bepaald door het soort beplanting dat jij er graag in wil zetten. Grote planten, struiken en boompjes hebben voldoende ruimte nodig.

Stap 4. Bepaal het doel van een plantenbak

Plantenbakken kunnen voor verschillende doelen ingezet worden. Natuurlijk wil je met een plantenbak meer groen in je tuin of op het terras, op een onderhoudsvriendelijke manier. Maar je kan plantenbakken multifunctioneel maken. Denk bijvoorbeeld aan het maken van een afscheiding, tussen tuin en terras of zithoek. Wil jij een plantenbak gebruiken als border? Dat kan ook, door de plantenbak zonder bodem te bestellen creëer jij jouw eigen unieke plantenborder.

Stap 5. Aanvullende opties van plantenbakken

De opties zijn eindeloos. Plantenbakken zijn veelzijdig in te zetten en kunnen verrijkt worden met extra opties.

 • Zwenkwielen
 • Met- of zonder bodem
 • Waterdicht (zonder afwateringsgaten)
 • Maatwerk
 • Compleet gevulde plantenbakken

Stap 6. Kies het juiste materiaal

Grofweg zijn er veel verschillende materialen plantenbakken te krijgen. We nemen alle materialen graag even met jou door.

 • Hout
 • Polyester
 • Verzinkt staal
 • Polymeerbeton
 • Aluminium
 • Cortenstaal
 • Fiberstone
 • Ficonstone
 • PVC foam

Maatwerk en exclusief design

Doorgaans zijn plantenbakken rond, vierkant of rechthoekig. Een aantal modellen hebben organische vormen. Dit zijn met name de plantenbakken van polyester. De polyester plantenbakken zijn ook in meerdere kleuren te verkrijgen.

Wil jij echt iets exclusiefs? Dan is ons huismerk Exclusant iets voor jou. De meeste plantenbakken uit het assortiment zijn in maatwerk leverbaar.

Wij zijn Plesanto!

We hopen dat je al een heel eind op weg bent met het uitzoeken van jouw ideale plantenbak. Natuurlijk hebben wij nog aanvullende services om jouw tuin om te toveren tot een waar paradijsje. Zoals onze uitgebreide showroom (boek meteen een afspraak) en de mogelijkheid om in 3D je tuin virtueel te herinrichten.

Plaatsing en garantie

De plantenbakken worden binnen 2-10 dagen na bestelling bij jou thuis afgeleverd. Op de meeste plantenbakken zit 5 jaar (aflopende) garantie. De plantenbakken zijn standaard voorzien van afwateringsgaten. Eenmaal gevuld, kan je de bakken niet meer verplaatsen mits ze zijn voorzien van wielen of inzetbak.

Onze merken
Naast ons eigen huismerk Exclusant verkopen wij de plantenbakken van het betrouwbare merk Nieuwkoop en Adezz. Deze fabrikanten hebben zich al meerdere jaren bewezen in de sector als zeer hoogwaardige kwaliteitsproducent van plantenbakken. Ook zijn ze toonaangevend in het bieden van goede service. Wij willen dat jij jarenlang plezier hebt van jouw plantenbak en met de bakken van Exclusant, Nieuwkoop of Adezz gaat dat zeker goedkomen.