Blogs, Plantenbakken

Zo maak jij een moderne tuin sfeervol

sfeervol tuin aankleden
Zo maak jij een moderne tuin sfeervol

Ben jij van plan om jouw tuin moderner te maken? Of kan jouw moderne tuin wel een update gebruiken? Lees hier onze adviezen!

Lift mee op onze ervaring en leer

Er worden steeds meer moderne huizen gebouwd met een bijbehorende moderne tuin. Ook worden veel tuinen gemoderniseerd. Omdat we de tuin steeds vaker aanschouwen als een comfortabele plek, die een luxe en behaaglijk gevoel geeft. Wij geven hierdoor steeds vaker adviezen over het sfeervoller inrichten van de moderne tuin. Heb jij ook plannen voor jouw tuin? Dan hebben wij  de belangrijkste aandachtspunten voor jou op een rijtje gezet.

Wat is een moderne tuin?

Lekker tijdloos, strak en rustgevend. Dat is de moderne tuin in een notendop. Als je het woord ‘modern’ leest, heb je misschien al een bepaald beeld in je hoofd. Van strakke lijnen, rustige kleuren en veel overzicht. Dit klopt allemaal. De moderne tuin heeft een laag-kermis gehalte en past daarom snel bij mensen die houden van rust, reinheid en regelmaat. Is de moderne tuin saai? Ontdek het zelf! De moderne tuin zit vol mogelijkheden.

Spelen met de inrichting

De basis van een moderne tuin bestaat vaak uit veel symmetrische vlakken. Gevuld met grind, grote tegels of een strak gazon. Door veel dezelfde materialen en rustige kleuren te gebruiken, creëer je een rustige en luxe uitstraling. Ook de beplanting speelt een grote rol in het totaalplaatje. Met gras, hagen en bomen kan je al snel het hele jaar door een mooie strakke tuin aanleggen. Je hebt dus de accessoires nodig in je tuin, voor de ‘finishing touch’.

Hoe begin je met aankleden?

Moderne tuinen, je herkent ze aan de rust, luxe en eenvoud. Je wil dus vasthouden aan een bepaalde materiaalkeuze. Een beetje afhankelijk van hetgeen wat jij al in de tuin hebt staan, ga jij de accessoires bij zoeken. Want, je wil niet teveel verschillende materialen gebruiken. Over het algemeen geldt wel; size does matter. In moderne tuinen zie je vaak grote plantenbakken, grote tegels en grote meubels.

Moderne tuinen met betonnen look

Heb jij veel betonnen elementen in de tuin? Dan kan je met grote betonnen bloembakken mooie groene afscheidingen maken tussen bepaalde oppervlaktes. Zoals bijvoorbeeld het terras. Wil je meer afwisseling, dan kan je ook houten elementen gebruiken. Bijvoorbeeld houten plantenbakken of houten meubels. Hout en beton gaan altijd goed samen in een moderne tuin. Zorg er wel voor dat er voldoende balans in de tuin blijft.

Wat is een moderne tuin

Betonnen elementen in tuin

Veel grijs en antraciet

Heb jij iets te veel grijs en antraciet in de tuin? Dan kan je overwegen om grote witte (hoogglans) bloembakken toe te voegen. Deze bloembakken geven een hele luxueuze uitstraling aan je tuin. En breken de grijstinten. Zonder een onrustig beeld te vormen. Heb jij juist veel lichtgrijze tinten in je tuin? Bijvoorbeeld door lichtgrijze terrastegels of lichtgrijs grind. Dan kan een zwarte grote plantenbak de tuin heel mooi tot zijn recht laten komen.

Meer warmte in de moderne tuin

Vaak hoor je dat moderne tuinen ‘kil’ en ‘koud’ aanvoelen. Hier kan je al veel in veranderen door de juiste tuinverlichting te kiezen. Belicht donkere hoeken, mooie grote plantenbakken. En opvallende bomen of plantenborders. Ook de plantenbakken kunnen veel verschil maken. Juist omdat een moderne tuin heel minimalistisch is, zijn plantenbakken ontzettend belangrijk in de moderne tuin.

Plantenbakken van cortenstaal brengen dankzij een natuurlijke en rustieke kleur sfeer. Deze plantenbakken passen dan ook vrijwel altijd in een moderne tuin. Vooral wanneer je vreest voor teveel eenvoud en een eentonig kleurenpalet, is cortenstaal een mooi materiaal om in de tuin te hebben. Je ziet cortenstaal dan ook steeds vaker terug in moderne tuinen.

Planten

Je wil dat de strakke lijnen in een moderne tuin goed behouden worden. Daarom plant je de planten zo dicht mogelijk bij elkaar. En laat je ze het liefst afscheiden van de rest. Wil jij het hele jaar door een strakke tuin? Kies dan voor winterharde planten zoals verschillende grassoorten.

Meer warmte in moderne tuin

Tuin aankleden met grote plantenbakken


Ben jij meer van de fleurige kleuren? Kies dan voor vaste planten die winterhard zijn en zet de planten bij elkaar die in dezelfde tijd in bloei staan.

Maak het jouw unieke tuin

Verder kan je een moderne tuin heel goed aankleden met bijvoorbeeld een waterornament, vijver en strakke meubels. De variatie die je in een moderne tuin aan kan brengen is verassend groot. Het belangrijkste is dat de basis overzichtelijk en rustig is. Waarna je op een minimalistische manier je tuin gaat aankleden.

Hulp nodig?

Heb jij hulp of advies nodig bij het uitzoeken van de juiste plantenbakken en beplanting voor jouw tuin? Wij zijn gespecialiseerd in het leveren van complete plantenbakken. Hebben een showroom. En kunnen een tekening voor jou op maat maken. Alsof dat nog niet genoeg is, hebben wij ook zelfgemaakte plantenbakken, voor als je echt iets unieks wil. Wij geloven erin dat jij in een handomdraai je tuin kan omtoveren tot jouw unieke paradijs.


De koffie staat klaar.

Neem contact op of bekijk het assortiment

Wilt u onze maandelijkse nieuwsbrief ontvangen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *