8 tips om een moestuin te starten

Een moestuin, wie wil dat nou niet? Groenten uit eigen tuin eten, je plantjes onderhouden, een gezonde hobby, voor jouw en je portemonnee. Want eten wordt duurder en jij wordt gezonder en fitter! De groenten uit je moestuin zijn heel smaakvol en je bent milieubewust! Wij geven je 8 stappen over het starten van jouw eigen moestuin!

 1. Begin klein, zorg ervoor dat je een stukje grond met zon en schaduw hebt zodat veel verschillende groenten het goed kunnen gaan doen. Spit eerst de grond om en maak een plan welke groenten je wilt gaan kweken en waar in je moestuin. Heb je weinig ruimte? Gebruik dan een van de mooie bloembakken van Plesanto, die je in allerlei soorten en maten kunt vinden. Je kunt deze bakken gewoon op je bestrating zetten. In bijvoorbeeld een cortenstaal bak met een hoogte van zo’n 40 centimeter, kun je handig en effectief tuinieren. 
 2. Nu je je plan hebt kun je beginnen met het zaaien. De meeste zaadjes kun je het best in het voorjaar of de zomer planten. Zorg voor duidelijke afscheiding tussen de verschillende groenten. Makkelijke groenten om mee te beginnen zijn bijvoorbeeld: 
  • sla of rucola
  • rode bieten 
  • radijsjes 
  • tomaat en nog veel meer groenten.
  • Qua fruit zijn aardbeien makkelijke plantjes en ze zijn ook nog eens snel te oogsten!
 1. Als je wat groenten gezaaid hebt moet je natuurlijk ook goed voor ze zorgen. Zorg voor genoeg water, zon en schaduw. En heb natuurlijk geduld want nu kun je nog niet zoveel doen. 
 2. Zaai ook wat bloemen waar insecten op afkomen, die nuttig zijn voor de bestuiving van je plantjes. 
 3. Als je plantjes zijn opgekomen, verwijder dan al het onkruid dat er ongetwijfeld weer is. En houdt de grond goed vochtig.
 1. Als de groenten al gegroeid zijn, oogst ze niet meteen maar laat ze goed rijpen. Je kunt vast al wat aardbeien oogsten, want die blijven maar doorgroeien. 
 2. Stel, jij hebt echt weinig ruimte, bijvoorbeeld een balkon, dan kun je ook je moestuin beginnen in potten! Dit werkt net zo goed als in een grote kweekbak of gewoon in de grond. Zet de potten alleen in de winter wat dichterbij elkaar. Zo doorstaan ze de vorst beter.
 3. En let met het zaaien op dat je niet te veel van één soort groenten zaait. Als je met het oogsten je groenten niet op kunt, zou dat zonde zijn. Als het je toch overkomt, deel je eigen groenten dan gewoon uit!!

Tuinieren is leuk en rustgevend, je geeft energie en krijgt een prachtig resultaat terug. Heerlijk ontspannen en je krijgt energie van! Veel plezier en succes met je moestuin!

Heb jij hulp of advies nodig bij het uitzoeken van de juiste plantenbakken en beplanting voor jouw tuin? Wij zijn gespecialiseerd in het leveren van complete plantenbakken. Hebben een showroom. En kunnen een tekening voor jou op maat maken. Alsof dat nog niet genoeg is, hebben wij ook zelfgemaakte plantenbakken, voor als je echt iets unieks wil. Wij geloven erin dat jij in een handomdraai je tuin kan omtoveren tot jouw unieke paradijs.

De koffie staat klaar.

Neem contact op of bekijk het assortiment

Wilt u onze maandelijkse nieuwsbrief ontvangen?

De waardering van plesanto.nl/ bij WebwinkelKeur Reviews is 9.5/10 gebaseerd op 57 reviews.