Contact

"*" geeft vereiste velden aan

Cirum zonder bodem Ø120×60 cm

551,84

Cortenstalen plantenbak

Op voorraad

  • Plantenbak Cirum zonder bodem Ø120×60 cm

   Roest versneller Bio

   39,95

   Accessoires

   SKU: AC-1002

Cortenstalen plantenbak

De cortenstalen plantenbak Cirum zonder bodem 120x120x60 cm dankt zijn kenmerkende karakter aan de beschermende roestlaag. Deze varieert van warm oranje tot roodbruin. Daardoor krijgt de plantenbak zijn lange levensduur en geeft de kleur jouw plantenbak een eigenzinnig karakter. Door de robuuste kwaliteit kun je jaren genieten van deze plantenbak. Als je de plantenbak vandaag bij ons bestelt, is deze met 3 dagen in huis.

Eigenschappen

 • Zeer sterk en slijtvast
 • Onderhoudsarm
 • Corrosiebestendig
 • Zeer duurzaam materiaal, de plantenbak gaat jarenlang mee
 • Vorstbestendig
 • Past in een moderne en klassieke tuin
 • 5 jaar garantie

Deze ronde cortenstalen plantenbak Cirum heeft een natuurlijke vorm. Een ronde plantenbak volgt de afmeting van de plant en past daardoor altijd. Tip: zet ronde plantenbakken in verschillende hoogtes bij elkaar. Dit geeft een speels effect.

Deze plantenbak wordt geleverd zonder bodem. Dit heeft als voordeel dat de grond in de bak in contact is met de grond onder de bak. Dit maakt de plantenbak vooral erg geschikt voor grote beplanting zoals heesters en bomen. Daarbij levert dit ook een kosten besparing op en is de plantenbak minder zwaar.

Roestproces:

De cortenstalen plantenbakken worden ongeroest bij je afgeleverd. Het natuurlijke oxidatieproces duurt ongeveer 5-8 maanden (zie afbeelding). Eerst is de plantenbak staalkleurig en daarna zal deze door weersinvloeden, bijvoorbeeld regen, gaan roesten. Hier hoef je verder niets aan te doen. Wil je dit natuurlijke proces iets versnellen? Dan is af en toe sprayen met onze ‘Rust Accelerator’ het enige dat  je hoeft te doen. De plantenbakken zullen dan binnen een week tot een maand al mooi verroest zijn. De ‘Rust Accelerator’ is ook in onze webshop te koop.

Maatwerk

Naast de standaard afmetingen beschikken wij ook over de mogelijkheid om het product in maatwerk af te leveren. Hierbij kunnen wij de afmeting leveren die je wenst. Vragen hierover kun je stellen via info@plesanto.nl of 06-51476260

Plaatsen en vullen

De cortenstalen plantenbak moet worden geplaatst op een vlakke en stabiele ondergrond. Daarna kan de plantenbak worden gevuld en kun je de beplanting aanbrengen. Begin met een laag van 5-10 cm grof grind, plaats daar over een waterdoorlatend antiworteldoek of geotextiel. Daarna kun je de plantenbak verder vullen met potgrond of aarde. Gebruik in geen geval hydro- of kleikorrels.

*De plantenbakken worden in blank staal geleverd, na 5 tot 8 maanden zijn de bakken volledig geroest. In deze roestperiode kan het voorkomen dat, bijvoorbeeld door regen, de bak afgeeft.

Lengte (in cm)

120 cm

Breedte (in cm)

120 cm

Vorm

Rond

Hoogte (in cm)

60 cm

Doorsnede (in cm)

120 cm

Materiaal

Cortenstaal

Materiaal specificatie

Cortenstaal 2 mm

Gewicht (in kg)

43 KG

Materiaal dikte

2 mm

Uitvoering

zonder bodem

Land van herkomst

Nederland

Randbreedte

5 x 2.5 cm

Boombak

Ja

Vorstbestendig

Ja

Staand

Nee

Schaal

Nee

Langwerpig

Nee

Op poten

Nee

Met wielen

Nee

Zonder bodem

Ja

Merk

Adezz

Afmeting

120x120x60 cm

Productkleur

Roestkleur

Meer lezen