Blogs, Plantenbakken

Tuin winterklaar!

Tuin winterklaar!

De winter komt eraan, dus dat betekent dat je in je tuin daar rekening mee moet houden. Want als je tuin de winter goed doorstaat, kun je in het voorjaar weer lekker aan de slag gaan met je bloemen en planten. Voor hoe jij je tuin winterklaar kan maken hebben we hier 10 tips!

  1. Eerst is het handig om al het onkruid te verwijderen. Het liefst met wortel en al zodat er geen nieuw onkruid gaat groeien na de winter. Ook kun je plantenresten weghalen zodat schimmels en ziektes de winter niet overleven. 
  2. Heb je een tuinslang of een buitenkraan? Sluit de kraan dan af en berg de slang op. Zo voorkom je dat de leidingen bevriezen. Giet je gieters leeg zodat je vorstschade geen kans geeft.
  3. Met een gazon vind je het natuurlijk fijn als je gazon lang groen blijft. Om je gazon goed te houden kun je het beste het blad wegharken zodat de zon zijn werk kan doen en het gras mooi groen houdt. Als het sneeuwt zullen wij je aanraden om de sneeuw lekker te laten liggen en zo min mogelijk over je gazon te lopen. Zo heb je van je gazon ook lekker lang plezier!
  4. Je hebt ze vast al ingeslagen, en nu kan je ze planten. Bloembollen! Echt een aanrader in Plesanto bloembakken. Tot de eerste week van december kan je ze de grond in stoppen en wachten tot het voorjaar wordt! 
  5. Bescherm je planten tegen de vorst. Met bladeren en takjes gaat het meestal al heel goed, maar sommige planten zijn niet winterhard. Met stro, dekens en andere materialen maak jij het in elk geval stukken beter.
  6. Maak van één plant, veel meer plantjes. Door te scheuren of met een spade te splitten. Zo kan je de plant weer opnieuw uitplanten in andere stukken van je tuin. Of je geeft ze weg!
  7. Houten vlonders, terrassen en paden moeten ook onderhouden worden. Spuit je houten vlonder, terras en paden weer netjes schoon en behandel eventueel je vlonder met olie of beits.
  8. Je vijver krijgt natuurlijk ook een beurt. Schep zoveel mogelijk blad uit het water, en laat de waterpomp gerust aanstaan, maar wel op een iets lager pitje. 
  9. Maak al je tuingereedschap goed schoon en droog voordat je ze opbergt. Zo kun je in het voorjaar weer met een schone lei beginnen. 
  10. En als laatst, denk aan de dieren in je tuin. De vogels hebben het een stuk moeilijker dan normaal. Vetbollen en een pindaslinger staan stiekem best leuk in je tuin. En laat lekker wat blad liggen zodat beestjes als insecten en egels daar de winter door kunnen komen!

Veel succes in je tuin. En geniet van een lekker kopje chocolademelk, een vuurtje, de sneeuw en de gezelligheid die de winter met zich meebrengt. 

Heb jij hulp of advies nodig bij het uitzoeken van de juiste plantenbakken en beplanting voor jouw tuin? Wij zijn gespecialiseerd in het leveren van complete plantenbakken. Hebben een showroom. En kunnen een tekening voor jou op maat maken. Alsof dat nog niet genoeg is, hebben wij ook zelfgemaakte plantenbakken, voor als je echt iets unieks wil. Wij geloven erin dat jij in een handomdraai je tuin kan omtoveren tot jouw unieke paradijs.

De koffie staat klaar.

Neem contact op of bekijk het assortiment

Wilt u onze maandelijkse nieuwsbrief ontvangen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *