Contact

"*" geeft vereiste velden aan

Het mooiste terras van de straat met prachtige plantenbakken voor op het terras

Toen jij je huis kocht, welke rol speelde de tuin of terras erbij daar in een rol? Als er een mooi terras bij is, is er best een grote kans dat jij jezelf daar al helemaal zag zitten. Misschien was het zelfs wel één van de redenen waarom jij verliefd werd op het huis. Is er iets fijner dan eindeloos op je eigen terras genieten van de zon? As in het voorjaar de temperaturen weer steeds aangenamer worden begint het buitenleven weer te lonken. De terrasdeuren kunnen weer wagenwijd open. Maar dan zie je het. Het is daarbuiten nog erg kaal en je kan wel wat nieuwe terras plantenbakken gebruiken om weer helemaal klaar te zijn voor het voorjaar en de zomer.

Welke plantenbak zet je op het terras? Daarvoor kun je op de volgende punten letten.

Het zal je niet verbazen. Het eerste punt is toch echt: Hoe groot is je terras en welke vorm heeft het. Door eens goed te kijken naar de vormen en afmetingen van je terras kom je al snel tot inzichten over hoe groot de plantenpot moet zijn die je er wil neerzetten. Ga voor een klassieke ronde vorm zoals ons model ‘Acer’(polyester) of ‘Canna’ in wit hoogglans. Een plantenzuil op je terras is ook heel geschikt. Bijvoorbeeld de ‘Buxus’ zuil uit onze collectie of het cortenstaal model ‘Andes’ in zuilvorm. Een andere goede optie is een langwerpige plantenbak als terrasafscheiding.

Een terrasafscheiding maken met terrasbloembakken? Dit kun je op meerdere manieren doen. Kies bijvoorbeeld voor smalle hoge plantenbakken van rustiek en roestig, warmbruin cortenstaal.  Als we een suggestie mogen doen bekijk dan eens ‘Andes’ met wielen eronder. Zo verplaats je de plantenbak ook nog eens makkelijk. Houd je van een chique hoteluitstraling of zoek je iets dat goed past bij een professionele omgeving? Misschien past chique ogend aluminium beter bij jou. Bijvoorbeeld het smalle model Florida. In je plantenbak als terrasafscheiding zet je bijvoorbeeld een mooie haag zoals de Portugese Laurier of een Liguster. Of kies voor een niet-woekerende bamboesoort zoals de Fargesia Robusta.

Wat is de ligging van je terras? Heb jij op je terras veel zon of ligt het gedeeltelijk overdekt of op een schaduwrijke plek? De hoeveelheid zon en hoeveel wind er staat is iets om rekening mee te houden als je planten uitzoekt. Door te bedenken wat voor planten je op je terras wil (of misschien wel een boom?) zie je makkelijker voor je welke plantenbak of bloempot hierbij past. Misschien ben je wel opzoek naar een wat luchtiger hoog model zoals de ‘Brettbak’. Een smal en lang model op een gepoedercoate standaard.  Hier past dan weer wat lagere beplanting in. Denk aan een Hanggeranium, het Ballonklokje of de Bellenplant.

Dakterrassen

Ben je specifiek op zoek naar dakterras plantenbakken? Grote en hoge planten helpen om beschutting te creëren tegen de wind en om minder inkijk te hebben van omliggende terrassen. Houd wel rekening met het gewicht: de plantenbak moet naar je terras getild worden. Daarbij is het belangrijk rekening te houden met de maximale dakbelasting. Een polyester plantenbak of een exemplaar van aluminium is lichtgewicht, ook in iets grotere maten. Ook hier is de ‘Buxus’ of de ‘Canna’ een goed idee. Voor sommige terrassen is ook rustiek cortenstaal een mogelijkheid. De dakbedekking moet goed beschermd worden bij het plaatsen van de plantenbakken. Liggen er nog geen vlonders of tegels op je terras, gebruik dan rubberen tegeldragers.

Maak moderne vormcombinaties met kleinere plantenbakken in plaats van één grote. Hiermee bereik je een speels effect en houd je ruimtelijkheid. Kies bijvoorbeeld een zuilmodel in combinatie met een lage ronde vorm zoals de ‘Bellis’. Of combineer de ‘Acer’ met de ‘Ellipse’.

Je eigen dakterras opfrissen

Licht je terras direct aan je huis? Dan is het leuk om het gevoel van je woonkamergevoel naar buiten te halen. Gebruik hiervoor een buitenkleedje en richt een lekkere lounge zit in met veel gezellige kussentjes. Je plantenbakken kun je qua kleurtint helemaal afstemmen op de kleuren in je interieur of de kleuren van je pui, kozijnen of luifels. De aluminium terrasbakken zijn te bestellen in bijna alle RAL-kleuren. Ook de polyester plantenbakken voor op het terras kun je in verschillende kleurtinten bestellen.

Zo krijg jij weer het mooiste terras van de straat en kun je de hele zomer genieten van je nieuwe terras vol plantenbakken. En niet alleen deze zomer, want onze plantenbakken voor buiten gaan vele jaren mee.

Neem contact op of bekijk het assortiment

Wilt u onze maandelijkse nieuwsbrief ontvangen?

De waardering van plesanto.nl/ bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.8/10 gebaseerd op 23 reviews.