Terra Cotta bloempotten kopen 

Terra cotta bloempotten zijn gemaakt van klei. Daarbij is het zo dat deze bloempotten niet over een glazuurlaag beschikken wat bij het merendeel van de bloempotten natuurlijk wel het geval is. Een belangrijk voordeel hiervan is dat de pot over de mogelijkheid beschikt om te ademen. Dit betekent niet alleen dat er water kan verdampen aan de zijkant van de pot, daarnaast is er ook sprake van een constante aanvoer van verse lucht van buiten naar binnen in de pot. Niet alleen de praktische eigenschappen van een terra cotta bloempot staan erom bekend erg interessant te zijn. Dat geldt zeker ook voor de uitstraling waarvan sprake is. Het bijzondere design waar deze potten over beschikken weet dan ook heel wat mensen aan te spreken.  

Toont alle 9 resultaten

Terra Cotta Oranje Ø46×39 cm

Oorspronkelijke prijs was: €97,00.Huidige prijs is: €87,30.

Terra Cotta Oranje Ø36×70 cm

Oorspronkelijke prijs was: €97,00.Huidige prijs is: €87,30.

Terra Cotta Oranje Ø53×49 cm

Oorspronkelijke prijs was: €133,00.Huidige prijs is: €119,70.

Terra Cotta Kevin Bruin Ø55×50 cm

Oorspronkelijke prijs was: €167,00.Huidige prijs is: €150,30.

Terra Cotta Kevin Oranje Ø47×42 cm

Oorspronkelijke prijs was: €89,00.Huidige prijs is: €80,10.

Terra Cotta Omar Bruin Ø45×40 cm

Oorspronkelijke prijs was: €101,00.Huidige prijs is: €90,90.

Terra Cotta Omar Bruin Ø52×47 cm

Oorspronkelijke prijs was: €126,00.Huidige prijs is: €113,40.

Terra Cotta Omar Oranje Ø52×47 cm

Oorspronkelijke prijs was: €105,00.Huidige prijs is: €94,50.

Terra Cotta Kevin Bruin Ø47×83 cm

Oorspronkelijke prijs was: €259,00.Huidige prijs is: €233,10.

Terra cotta bloempotten, verkrijgbaar in verschillende vormen 

Bij het aankopen van een terra cotta bloempot zal je altijd onder meer aandacht willen besteden aan de precieze uitstraling waarover ze moet beschikken. Dit betekent dat je onder meer rekening zal willen houden met de vorm waarin ze zal worden aangekocht. Op dit vlak is het mogelijk om een keuze te maken tussen de volgende opties:  

 • Ronde potten; 
 • Ovalen potten; 
 • Vierkante potten; 
 • Rechthoekige potten;  

Ben je vooral op zoek naar een gestroomlijnde bloempot van terra cotta? Dan zal je wellicht willen kijken in de richting van ronde of ovalen exemplaren. Wil je er zeker van zijn dat jouw bloempot niet nodeloos veel ruimte in beslag neemt? In dat geval zal je daarvoor vooral willen kijken in de richting van vierkante of rechthoekige potten.  

Terra cotta bloempot eigenschappen 

Terra cotta bloempotten zijn volledig vervaardigd uit klei. Daarbij valt het bovendien ook op dat deze exemplaren niet beschikken over een glazuurlaag waardoor ze over een vrij unieke uitstraling beschikken. Het ontbreken van deze glazuurlaag zorgt ervoor dat deze potten ook optimaal kunnen ademen. Een bijkomend voordeel van een bloempot gemaakt van terra cotta is verder dat ze relatief vorstbestendig is. Dit betekent dat ze ook tijdens de winter buiten mag blijven staan, alleen bij echt strenge vriestemperaturen wordt het aangeraden om ze binnen te halen. Zo kan je ook in je tuin of op je terras het hele jaar door genieten van deze mooie potten. 

Waar kan je een terra cotta bloempot plaatsen? 

Voor terracotta bloempotten geldt dat ze eigenlijk eender waar geplaatst kunnen worden. We zien ze bijvoorbeeld vaak terugkeren in een (landelijk) geïnspireerd interieur, maar daarnaast prijken heel wat grote exemplaren ook op menig aantal terrassen in Nederland. Voor de kleinere terracotta bloempotjes geldt bovendien dat ze ook zeker op een balkon kunnen worden geplaatst. In ieder geval, zowel wanneer je op zoek bent naar een mooie bloempot voor binnen als voor buiten kan je altijd een exemplaar gemaakt van terra cotta overwegen.  

Hoe een bloempot van terracotta vullen? 

Een bloempot van terracotta dompel je het best eerst even onder in een emmer water. Hierdoor kan de pot zich volledig vol zuigen met water waardoor ze niet meteen al het vocht gaat onttrekken aan de potgrond. Vervolgens bepaal je van welke potgrond er gebruik moet worden gemaakt. Dit is afhankelijk van de bloem of plant van je keuze. Vul de onderkant evenals de zijkanten van de pot met (extra) potgrond zodat de bloemen goed vast komen te zitten. Vergeet niet om finaal nog een goeie scheut extra water toe te voegen.  

Terra cotta bloempotten bestellen bij Plesanto 

Hebben de eigenschappen en voordelen van de terra cotta bloempotten jou ook weten te overtuigen? Dan kan je deze meteen bestellen hier bij Plesanto! Bij ons koop je deze prachtige bloempotten altijd tegen de scherpst mogelijke prijs evenals tegen de interessantste (garantie)voorwaarden. Behoeften aan maatwerk? Neem ook dan zeker contact met ons op! 

Veelgestelde vragen over terra cotta bloempotten 

 • Wat is een terra cotta bloempot? 

Een terra cotta bloempot is gemaakt van klei. Ze kenmerkt zich onder meer door de ontbrekende glazuurlaag die de meeste andere bloempotten wel hebben.  

 • Wat zijn de voordelen van een terra cotta bloempot? 

Terra cotta bloempotten staan vooral bekend om hun ademende en prima vochtregulerende eigenschappen. Daarnaast is het ook zo dat ze geen glazuurlaag hebben waardoor ze een extra bijzondere uitstraling hebben. Finaal geldt voor deze bloempotten ook dat ze vorstbestendig zijn en dus buiten mogen blijven staan. 

 • Heeft een terra cotta bloempot ook nadelen? 

Terra cotta bloempotten kunnen na een tijdje gaan verkleuren.  

 • Wordt de terra cotta bloempot zoals op de foto geleverd?  

Zeker en vast!  

 • Welk onderhoud vereist een terracotta bloempot?  

De groene aanslag die op terracotta bloempotten buiten kan ontstaan kan worden verwijderd met water, een scheutje schoonmaakazijn, soda of groene zeep. Maak tijdens het schoonmaken van deze potten gebruik van een zachte spons.  

 • In welke afmetingen zijn terra cotta bloempotten leverbaar? 

Terra cotta bloempotten kunnen geleverd worden in zeer veel verschillende formaten. Enkele van de mogelijkheden waar je een keuze tussen kan maken zijn de volgende: 

 • 36 x 70 centimeter; 
 • 38 x 65 centimeter; 
 • 43 x 36 centimeter; 
 • 46 x 39 centimeter; 
 • 53 x 49 centimeter; 

Heb je behoeften aan maatwerk? Ook dat behoort tot de mogelijkheden. Neem hiervoor dan zeker even contact met ons op voor meer informatie. 

 • Wat is een goed alternatief voor een terra cotta bloempot voor buiten? 

Keramische bloempotten zijn ook leuke exemplaren voor buiten, maar zijn niet vorstbestendig. Betonnen bloempotten kunnen wel het hele jaar door buiten blijven staan.