Betonnen bloembakken voor in de tuin? Zeker wel.

Beton is supersterk en duurzaam. Logisch dus dat je het vaak tegenkomt in de openbare ruimte en in de bouw. Maar heb je wel eens gedacht aan het krachtige en veel lichtere polymeerbeton voor een plantenbak voor in je eigen tuin of op je eigen terras? Ook daar zijn ze goed voor eindeloos buitenplezier zonder veel gedoe. Laat je verrassen door de elegante vormgeving en de voordelen van een bloembak van polymeerbeton.

Geen producten gevonden die aan je zoekcriteria voldoen.

De polymeerbeton plantenbak in verschillende modellen

De betonlook is de laatste jaren een veel geziene trend in interieurs. De kracht van een stevige basis en de charme van eenvoud gecombineerd. Dat wil je natuurlijk ook voor het verlengstuk van je woonkamer in de open lucht. De looks en de bestendigheid van polymeer beton plantenbakken zijn daar bij uitstek helemaal voor gemaakt. In onze collectie vind je 3 verschillende types.

 • Vierkant
 • Hoog rond (vaasvormig)
 • Laag rond (schaalvormig)

 Mogelijke afmetingen voor de plantenbak van polymeerbeton

De plantenbak van polymeer beton is te verkrijgen in hoge en lage modellen. De hoogtes liggen tussen 40 cm tot aan maar liefst 120 cm. Voor de lengte en breedte is dat tussen de 60 cm en de 200 cm.

De voordelen en nadelen van een plantenpot van polymeerbeton

Voordelen

 • De plantenbakken van polymeerbeton is gemaakt om heel lang mee te gaan en het materiaal is bovendien goed te recyclen. Fijn voor jou en fijn voor het milieu.
 • Deze plantenbakken zijn zeer bestendig tegen regen, vorst en felle zon.
 • Polymeer beton heeft dan ook zeer weinig tot geen onderhoud nodig
 • De mooie vormgeving van de polymeerbeton plantenbakken maakt ze elegant in hun eenvoud.
 • Polymeerbeton is tot wel 60 % lichter dan gewoon beton.

Nadelen

 • Polymeerbeton heeft een stoere en rustige uitstraling. Hoewel in vele tuinstijlen toepasbaar, moet het net zijn waar je naar opzoek bent.

Plaatsing van de polymeerbeton tuinbak voor buiten

De polymeerbeton plantenbak is zeker niet alleen voor publieke ruimtes. De polymeerbeton plantenbak is zeer geschikt om te worden geplaatst in jouw voortuin, achtertuin of op het terras.

Hoe te werk gaan bij het vullen van de polymeerbeton plantenbak

 1. Een goede voorbereiding is het halve werk. Het best zorg je eerst voor een stuk afgetrilde grond. Daarnaast is het goed er op te letten dat je nog ruimte om de plantenbak heen is voor water om weg te lopen
 2. Afwateringsgaatjes in de bodem maken? Gebruik een betonboor
 3. Vul het onderste gedeelte met hydrokorrels (ongeveer 10 cm)
 4. Hoe beter de kwaliteit van de potgrond hoe beter je planten erbij staan. Maak een ruime opening in de aarde voor je planten
 5. Staan de plantjes erin, dan maak je het helemaal af door nog wat kleikorrels of boomschors boven op de aarde.

Welke beplanting staat mooi in een plantenbak van polymeerbeton

De vierkante en hoge ronde plantenbakken van polymeerbeton zijn bijvoorbeeld geschikt voor een meerstammige krentenboom of een exotische granaatappelboom. Voor de lagere modellen zou je kunnen denken aan de sierlijke groene bladeren van een Hosta en/of de felblauwe bloemetjes van Steenzaad.

Levering binnen 3 werkdagen en 5 jaar garantie bij Plesanto!

Veelgestelde vragen plantenbakken polymeerbeton

Is een polymeerbeton plantenbak ook geschikt voor in mijn tuin?

Ja zeker. De plantenbak van polymeerbeton is een prachtige toevoeging voor vele verschillende tuinstijlen of terrassen. Je hebt alleen een sterke en vlakke ondergrond nodig.

Is een polymeerbeton plantenpot te verplaatsen?

Polymeerbeton is een stuk lichter dan normaal beton. De polymeer plantenbak is als hij eenmaal geplaatst is niet makkelijk meer te verschuiven. Het kan eventueel nog wel met behulp van een speciale trolley.

Wat zijn de voordelen van een polymeerbeton plantenbak voor buiten?

De polymeerbeton plantenbakken zijn zeer goed bestand tegen invloeden van buitenaf zoals hevige regenval, vrieskou en uv-stralen. Het is heel duurzaam en gemakkelijk te recyclen.  

Heeft een polymeerbeton bloembak ook nadelen?

Polymeerbeton is in vergelijking met andere materialen iets zwaarder en minder flexibel. Het is iets minder geschikt voor aanpassingen en maatwerk.

Welk onderhoud vereist een plantenbak van polymeerbeton?

De plantenbakken van polymeerbeton zijn vrijwel onderhoudsvrij. Het stevige en gladde materiaal kan veel hebben en houdt geen vuil vast.

Welke afmetingen zijn mogelijk voor de bloempotten van polymeerbeton?

Klik voor de beschikbare afmetingen op de afbeelding van het model dat je aanspreekt. Je ziet dan een drop down box met mogelijke maten.

Wat is een goed alternatief voor een polymeerbeton plantenbak?

Wil je net iets meer keuze hebben qua kleur en model? Dan is een polyester plantenbak ook strak en modern.