Houten bloempotten kopen 

Wanneer je graag een zo natuurlijk of landelijk mogelijke uitstraling wil realiseren in je interieur spreekt het voor zich dat de keuze voor houten bloempotten al snel kan zijn gemaakt. Dat geldt overigens niet alleen voor je interieur, maar zeker ook voor buiten. Wat komt er nu immers beter tot haar recht in een natuurlijke omgeving dan hout? Bovendien zijn er nog heel wat andere voordelen aan dit type van bloempotten verbonden. Zo behoort bij hout maatwerk eenvoudig tot de mogelijkheden, kan je ze overschilderen mocht je dat willen en beschikt dit materiaal over een zeer lange levensduur. Ben jij ook overtuigd van deze voordelen? Overweeg dan zeker het aankopen van een mooie en kwalitatieve houten bloempot hier bij Plesanto!  

Toont alle 4 resultaten

Couple ageless Ø50×45 cm

Oorspronkelijke prijs was: €329,00.Huidige prijs is: €296,10.

Couple ageless Ø42×37 cm

Oorspronkelijke prijs was: €247,00.Huidige prijs is: €222,30.

Tina 95x95x80 cm

Oorspronkelijke prijs was: €922,00.Huidige prijs is: €829,80.

Tina 70x70x80 cm

Oorspronkelijke prijs was: €832,00.Huidige prijs is: €748,80.

Houten bloempotten in verschillende vormen  

Ga je één of meerdere houten bloempotten bestellen? Hou dan altijd rekening met de verschillende vormen waarin deze kunnen worden aangekocht. Zo kan je bijvoorbeeld kiezen voor een rond of een ovalen exemplaar, maar behoren ook vierkante en rechthoekige bloempotten in hout tot de mogelijkheden.  

Wat zijn de houten bloempot eigenschappen? 

Houten bloempotten zijn doorgaans gemaakt van hardhout. Dit zorgt er niet alleen voor dat ze hun authentieke uitstraling blijven behouden, daarnaast gaan ze op deze manier ook lekker lang mee. Er zijn enkele zeer interessante voordelen verbonden aan een houten bloempot zoals: 

 • Je bent verzekerd van een mooie, landelijke uitstraling; 
 • Je creëert er een extra warme sfeer mee zowel binnen als buiten; 
 • Hardhouten bloempotten gaan erg lang mee;  
 • Je zou ze eventueel kunnen overschilderen mocht je dat willen; 

Naast bovenstaande is het zo dat houten bloempotten ook vrij eenvoudig op maat gemaakt kunnen worden. Ook daarvoor ben je sowieso bij ons aan het juiste adres. 

Waar houten bloempotten plaatsen? 

Het natuurlijke, landelijke karakter waar een houten bloempot over beschikt zorgt ervoor dat deze potten uitstekend tot hun recht komen op eender welke plaats waar ze worden neergezet. Dit kan dus zowel in je interieur als buiten je woning zijn. Voor hout geldt dat ze zowel in een moderne, landelijke, klassieke als industriële omgeving kan worden geïmplementeerd. Ben je nog op zoek naar een mooie bloempot voor op je terras of balkon? Ook dan kan een bloempot of een plantenpot hout een meer dan interessante keuze zijn.  

Hoe vul je een bloempot van hout? 

Bij het vullen van houten bloempotten wordt er vaak voor gekozen om gebruik te maken van een opvallende (grote) bloem of plant. Niet zelden wordt er daarbij gekozen voor een groen exemplaar. Kies je voor het plaatsen van bijvoorbeeld een grote plant of een klein boompje? Dan kan je eventueel overwegen om je grote houten bloempot nog extra op te vullen met siergrassen.  

Vergeet niet om zeker in een houten bloempot te zorgen voor een optimale waterhuishouding. Dit betekent dat je bijvoorbeeld op de bodem hydrokorrels kan plaatsen. Wil je de bodem liever ophogen met een ander materiaal? Dan kan je daarvoor ook potscherven gebruiken. Vergeet niet om het (eventuele) gat in de onderkant van de pot af te dekken met een worteldoek(je).  

Houten bloempotten bestellen doe je hier!  

Spreken de eigenschappen waar je op kan rekenen bij houten bloempotjes je ook wel aan? Dan ben je bij ons zeker aan het juiste adres voor het bestellen van deze potjes. Dit is overigens ook het geval wanneer je behoeften hebt aan grotere exemplaren. Kies je voor één van de houten bloempotten uit ons assortiment? Dan bestel je deze bovendien altijd tegen een interessante prijs en kan je altijd rekenen op uitstekende garantievoorwaarden.  

Veelgestelde vragen over houten bloempotten 

 • Wat is een houten bloempot? 

Een houten bloempot is doorgaans gemaakt van hardhout. Zo kan je rekenen op duurzame eigenschappen gecombineerd met een landelijke uitstraling. 

 • Wat zijn de voordelen van een houten bloempot? 

Houten bloempotten zijn een bijzonder duurzame keuze. Ze zijn uiteraard gemaakt van een recyclebaar, natuurlijk materiaal en bovendien gaan ze lekker lang mee. Voor een houten bloempot geldt doorgaans ook dat ze eenvoudig op maat kan worden gemaakt.  

 • Heeft een houten bloempot ook nadelen? 

Een houten bloempot is doorgaans erg zwaar en daardoor niet eenvoudig te verplaatsen. Dit tenzij je natuurlijk kiest voor een verrijdbaar exemplaar. Bovendien vereist een houten bloempot ook meer onderhoud dan bloempotten uit verschillende andere materialen.  

 • Wordt de houten bloempot zoals op de foto geleverd?  

Absoluut! 

 • Welk onderhoud vereist een houten bloempot? 

Een houten bloempot vereist in principe iets meer onderhoud dan bloempotten van andere materialen. Wellicht moeten ze dan ook na verloop van tijd opnieuw gebeitst of geïmpregneerd worden.  

 • In welke afmetingen zijn houten bloempotten leverbaar? 

Houten bloempotten zijn leverbaar in een groot aantal verschillende afmetingen. Staat het gewenste formaat van jouw keuze er onverhoopt toch niet bij? Neem dan zeker contact met ons op om de mogelijke maatwerkmogelijkheden te bespreken.  

 • Wat is een goed alternatief voor een houten bloempot voor buiten? 

Wil je graag kunnen genieten van de uitstaling van een houten bloempot, maar dan wel zonder het extra onderhoud waar je anders rekening mee dient te houden? Dan kan je ook nog altijd kiezen voor een bloempot met houtlook.